FÖRSÄKRA DIN EGEN STUDIETID, NU ÄR DET DAGS ATT KANDIDERA TILL CONSENSUS!

Nu drar vi igång en intensiv månad, där din och dina medstudenters framtid avgörs. Consensus söker en ny styrelse, där vi för första gången någonsin söker fyra heltidare. Dessutom söker vi massor av studenter som vill jobba på deltid. Mer information om posterna hittar du genom att kika i rullgardinen ”Kårval 2014″ här på hemsidan, eller genom att klicka här.

VALBEREDNINGEN SÖKER: PROJEKTLEDARE HÖSTEN 2014

För tredje gången är det nu dags att genomföra Consensus Arbetsmarknadsmässa, CARMA. Mässan är ganska unik i sitt slag, eftersom den är väldigt nischad mot just medicin och vård. Både gångerna den gått av stapeln har utvärderingar, från såväl utställare som studenter, varit över förväntan. Eftersom mässan är ung finns det givetvis jättestor utvecklingspotential – den perfekta uppgiften för dig som söker en utmaning utöver det normala.

 

Vad? Projektledare för CARMA hösten 2014

När? Hela 2014, samt överlämning till projektledare för CARMA 2015

Omfattning? Deltid med arvodering och förmåner

Vem kan söka? Alla, det är inte nödvändigt att man är student på Hälsouniversitetet.

Vad innebär det? Du bär det samlade ansvaret för genomförandet av CARMA 2014. Du jobbar mycket nära Consensus styrelse, av vilka du bör kunna få det stöd och den hjälp du behöver. Du lägger själv upp arbetet, vilket bör innefatta utseende av en ideellt arbetande projektgrupp som hjälper dig med arbetet. Att genomföra CARMA kommer att bli en utmaning, men är du sugen så kommer det också att utveckla dig själv jättemycket och dessutom vara en lysande merit att skriva in i ditt CV.

Hur kandidera? Skicka ansökan, i form av ett kort personligt brev/mail, till valberedningens ordförande Oskar Lyding (oskly130@student.liu.se). CV får gärna bifogas, men är inte nödvändigt. Eventuella frågor är mer än välkomna på oskly130@student.liu.se alt. 0705-86 41 05 eller genom att kontakta Sara Moritz (Projektledare, CARMA 2013) på plcarma@consensus.liu.se alt. 0730-38 05 66. Det går också bra att anmäla intresse genom att prata med valberedningen. Valberedningen behöver ha din kandidatur senast fredagen den 31 januari 2014. Val sker på fullmäktige den 6 februari.

Hur nominera? Känner du någon som du tror skulle passa bra till uppdraget. Skicka en nominerande text till valberedningens ordförande Oskar Lyding (oskly130@student.liu.se). Berätta gärna huruvida du vet ifall den du nominerar är intresserad. Det går också bra att nominera genom att prata med valberedningen. Valberedningen behöver ha din nominering senast fredagen den 31 januari 2014. Val sker på fullmäktige den 6 februari.

 

I morgon kl 13.00 smäller det!

I morgon är det äntligen dags!

För andra året i rad genomförs CARMA – Consensus Arbetsmarknadsmässa i Linköping. I årets upplaga kommer hela 16 företag finnas representerade, möjlighet till kontaktsamtal på drop-in kommer finnas och föreläsningar av Operation Smile, Axel Schylström och Comic Health kommer genomföras och sist men inte minst – nya kontakter kommer knytas.

På plats kommer det finnas gratis garderob, fika och mat till försäljning samt massvis med möjlighet att låta dig som besökare att inspireras.

Projektgruppen är oerhört taggad och hoppas att få se just dig på plats.

 

Vill du ha en inblick i framtiden? Då ses vi på NH i morgon!

Ta med ditt CV till CARMA!

Ta chansen att ha ”drop in”-kontaktsamtal på CARMA!

Missade Du att skicka in ditt CV inför kontaktsamtalen är det ännu inte försent! Ta med ditt CV och förhoppningsvis kommer även Du kunna få ett kontaktsamtal med något av företagen på mässan.

Föreläsningar under mässdagen

13.15 Operation Smile Sverige 
Operation Smile är en politiskt och religiöst obunden medicinsk hjälporganisation som utför operationer för att hjälpa barn med ansiktsdeformiter. Det handlar framförallt om läpp-, käk- och gomspalt (LKG), men i vissa fall även brännskador och tumörer. Barnen, som ofta haft problem att äta och tala och som kanske gömts undan eller stötts ut av omgivningen, får en ny chans i livet tack vare Operation Smile.

Operation Smile finns i drygt 60 länder och har över 5000 medicinska volontärer som förra verksamhetsåret kunde bistå över 18000 barn i utvecklingslänger med en operation helt utan kostnad för deras familjer. Kom till CARMA och lär dig mer om O.S. och vad de gör!

14.45 Axel Schylström
Den 13/6-2012, två dagar innan studenten, klättrade Axel Schylström upp på ett tåg – och fick 16 000 volt genom kroppen. Idag föreläser han om inspiration och vilja och om hans erfarenheter om hur det är att ställa sig upp när det gör som mest ont. Följ med i hans långa resa genom intensiv rehabilitering och låt dig inspireras till att nå dina egna mål och få en tankeställare om hur du vill vara som framtida vårdpersonal.

15.45 Comic Health 
Comic Health är en interaktiv pekbok med ett mediebibliotek som förklarar vårdprocesser på användarens modersmål – före, under och efter vårdbesöket. Det är det första IT-stödet för interkulturell kommunikation i vården. Med Comic Health kan vården göra besparingar i ekonomi och arbetstid samtidigt som patientsäkerheten ökar och missförstånd mellan patient, vårdpersonal och tolk reduceras.

Comic Healths grundare, Robin Liendeborg, kommer hålla en föreläsning med inriktning mot nytänk inom hälso- och sjukvården. Han kommer berätta om Comic Health och även inspirera dig som lyssnare till att göra någonting av dina idéer.

TA CHANSEN – Jobba på CARMA!

Som jobbare på CARMA kan man önska mellan olika arbetsområden. Alla som hjälper till jobbar antingen ett tidigt eller ett sent pass. Som tack får man någon form av mat under dagen, samt en superrolig sittning. Skriv därför i anmälan om Du vill ha specialkost!

 

  • Företagsvärd – Du jobbar tillsammans med företagsansvariga Louise och ansvarar för fem företag. Under dagen är du deras närmaste person och ska hjälpa dem med att komma till rätta och om de har frågor eller behöver hjälp av något slag.
  • Bilförare – Du kommer, under ledning av projektledare Sara, att transportera företagens saker från t ex hotell, tågstation till NH. Körkort krävs.
  • Kontaktsamtal – Du ansvarar, tillsammans med vice projektledare My, för att kontaktsamtalen under mässan flyter på på ett bra sätt.
  • Promotare – Du står tillsammans med en kompis i Glasentrén på för- eller eftermiddagen, gör reklam för mässan och delar ut mässkataloger till förbipasserande medstudenter. Jobbet kombineras med fördel med att vara garderobspersonal.
  • Garderobspersonal – Du står i garderoben på NH och ansvarar för mässbesökares ytterkläder. Jobbet kombineras med fördel med att vara promotare.

När du har anmält dig som jobbare kommer vi skicka ut mer detaljerad information om vad som gäller för just Dig under dagen.

Anmäl Dig till sponscarma@consensus.liu.se redan idag!

Alternativt skriv upp Dig på någon av listorna på ”inför CARMA”-kvällarna på Trappan eller Örat!

Har du frågor eller funderingar? Maila sponscarma@consensus.liu.se eller prata med någon i projektgruppen för mer information.